top of page

CheckWare är norsk Gazelle för tredje året i rad

CheckWare, nyligen förvärvat av EG, har för tredje året i rad utsetts till Gazelle-företag av Dagens Næringsliv i Norge.


"Just nu händer det positiva saker nästan varje dag för oss" säger Heidi Blengsli Aabel, VD för CheckWare. "Vi har blivit Gazelle för tredje året i rad, närmar oss ett nytt omsättningsrekord 2023, och vi är mycket glada över att ha blivit köpta av EG, som har stora internationella ambitioner för CheckWare."


Företagets mjukvaruplattform, CheckWare, ger patienter möjlighet att aktivt delta i sin egen behandling och uppföljning genom digitala kliniska kartläggningar, digital uppföljning av patienter hemifrån och webbaserade behandlingsprogram.


CheckWare management team
CheckWare management team

Fortsatt tillväxt

Under 2022 nådde CheckWare nästan 60 miljoner norska kronor i omsättning. Driftsresultatet landade på 8,7 miljoner, vilket motsvarar en vinstmarginal på 14,5%. Tillväxten fortsätter även under 2023.


Även om företaget nu tar ett stort steg tillsammans med EG för att bli en betydande internationell aktör inom hälsosektorn ändras inte receptet för verksamheten.


"Det viktigaste är att vara en pålitlig partner för alla våra kunder, och våra tre likvärdiga mål förblir nöjda medarbetare, nöjda kunder och lönsam tillväxt," säger Aabel.

Endast två procent blir Gazeller

"Lönsam tillväxt är inte självklart, och det är en stor prestation att bygga upp ett företag som tjänar pengar. Det är just det vi vill hylla när vi väljer årets Gazeller" skriver Dagens Næringsliv i samband med årets Gazelle-utmärkelse. Endast två procent av norska företag kvalificerar sig som Gazeller, eftersom kriterierna är stränga.


Dagens Næringsliv har sedan 2003 utsett landets mest framgångsrika företag genom "Årets Gazelle-företag". Kriterierna för utmärkelsen inkluderar en omsättningsökning under de senaste fyra åren, en fördubbling av omsättningen under samma period och positivt rörelseresultat årligen under samma period.


Läs mer om Dagens Næringslivs Gazelle-utmärkelse här: www.dn.no/gaselle


"Det är viktigt att få erkännande för det arbete vi har gjort tillsammans med våra kunder i många år för att skapa hållbara digitala hälso- och sjukvårdstjänster. Dagens Næringslivs utmärkelse är en synlig dokumentation av att vi samtidigt har skapat en hållbar affärsverksamhet," säger Heidi Blengsli Aabel, VD för CheckWare.


EG köpte i början av november CheckWare för att stärka hälso- och sjukvårdsarbetet med behandling av både psykiska och somatiska sjukdomar i Norden.


Mer information

Talesperson

Heidi Blengsli Aabel, administrerende direktör, CheckWare


Presskontakt

Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736

Comments


bottom of page