top of page

Dataexport

Academy.jpg.png

Om kursen

OM KURSEN

Kursen kommer att visa dig hur du enkelt extraherar aggregerad data från CheckWare. Du får en överblick över befintliga exportmallar och lär dig hur du skapar din egen.

 

Kursen ger en större förståelse för hur man taggar data i CheckWare och även för anpassade fält som kan skapas och senare användas vid dataexport.

MÅLGRUPP

Kursen är avsedd för dig som är ansvarig för att extrahera data från CheckWare och senare presentera den internt och externt.

 

Det är användbart för dig som ska rapportera till externa kvalitetsregister och för dig som ska extrahera data för intern rapportering eller för forskningsändamål.

FÖRHANDSKUNSKAP

Du bör ha kunskap om CheckWare motsvarade nivån ”Superanvändare – Grundkurs” på CheckWare Academy. Du kanske har lite kunskap om Microsoft Excel med.

 

Det är en fördel att ha kunskap om arbetsprocesser och behandlingsförlopp på din egen arbetsplats och att du vet vilka kartläggningar och formulär du använder.

I DENNA KURS FÅR DU:

I den här kursen får du fördjupad kunskap om vilka data det är möjligt att extrahera genom export från CheckWare.

 

Du får en överblick över befintliga exportmallar som följer med systemet, och även inblick i befintliga systemrapporter.

Dessutom lär du dig hur du skapar dina egna exportmallar för att anpassa dataextraktet till specifika behov.

 

De anpassade exportmallarna kan extraheras som .csv -filer och som .spss -filer. Om du vill se resultat från datautdrag i .spss -format måste du ha tillgång till en SPSS -licens.

Genom kursen får du också tips och råd om hur du använder CheckWare för att märka data så att du får ut mesta möjliga av systemet.

KURSTYP

KURSLÄNGD

PRIS

Kursen körs via Teams eller i ett fysiskt klassrum.

 

Det kommer att finnas en hel del teori och många praktiska uppgifter som ska utföras.

 

Kursdeltagare ansvarar för att ta med egen pc.

 

I de fall där kursen körs via Teams är det en mycket stor fördel att kursdeltagaren har två skärmar tillgängliga.

 

Normalt har vi plats för upp till 8 deltagare per kurs. Detta möjliggör uppföljning av varje enskild kursdeltagare.

1 dag, från 0900-1500.

 

OBS! Så länge myndigheterna avråder från resor eller sammankomster kommer inte fysiska kurser hållas. Vi håller istället digitala utbildningar.

Kursen kostar NOK 3990, - ex. MOMS.

bottom of page